martes, 16 de junio de 2009

HOMENATGES I PROCESSONS






A l'entrar Emili G. en l'ajuntament, l'equip de govern existent va prendre uns acords protocol·laris que determinava les actuacions per als ex alcaldes de la ciutat. Una d'aquestes normes era la col·locació d'un retrat en pintura de tots els alcaldes de Algemesi. Les normes establien que l'alcalde sortint triava a l'artista. Respecte del preu del retrat seria dintre dels marges raonables. També es va decidir que a la col·locació del quadre hauria d'acompanyar un homenatge a l'alcalde sortint. Així es va fer amb D. Juan Girbes i així s'ha fet amb Emili.

També es varen acordar unes normes en referència a les assistències de les autoritats municipals a les processons, normes que foren acceptades per tots els grups . Aquest últim acord vènia de l'anterior alcalde Juan Girbes. La ultima processó en incorporar-se a la llista Institucional va ser la de la Sr. Pepa, per motius obvis. Per tant les assistències a les processons es quedaren aixì:

Patrona d’Algemesi Mare de Deu 7 i 8 de setembre
Patró d’Algemesi Sant Onofre 12 de Juny
Festa del Pilar Carrascalet, Verge del Pilar 12 d'octubre
Divendres Sant
Processó de la Sra PEPA


El nou equip de govern, fins hui, no ha pres cap acord en referència a les processons. Sols ha imposat el seu criteri, institucionalitzant totes les processons. D’aquesta manera, imita al nacionalcatolicisme del regim anterior.

No hay comentarios: