miércoles, 17 de junio de 2009

BERCA, NO GRÀCIES






Amb referència a la revista "BERCA escrit.".
Veïns d'Algemesí ha col·locat en la seua porta aquest rètol amb un bon criteri, com mostra aquestes fotografies, amb aquesta imatge resumen el valor que té el Berca escrit en la ciutat.
L'única cosa interessant que té en estos moments la revista BERCA , pel seu valor històric i literari és "Berca Societat" escrit magistralment i molt interessant pel Sr. Lluis Escarti, la informació dels diferents partits polítics, la informació de les farmàcies de guàrdia i poc menys, la resta és una propaganda contínua i partidista del PP. i el seu excel·lentíssim senyor batlle VR. sempre amb la seua imatge en primera pàgina, fa fàstic.
En primer lloc es podria fer en format més menuda i en paper ecològic o similar, no cal que tinga tant de brillantor, segur que seria mes económic.
Fer un disseny amb mes personalitat, i un poc de gusto en la composició , en aquestos moments fa pena com és de vulgar, un fullet de medicament és mes interessant que el Berca.

Despres en els continguts cal donar-li participació a la gent jove, amb altres criteris informatius i literaris , donar informació en general a la ciutat sense cap manipulació, veraç i contrastada, amb criteris de pluralitat, (i clar com ha de ser sempre amb respecte i educació).
Cal parlant de tots els temes, alguns exemples que podrien ser, de l'agricultura, formes de cultius tradicionals, preus de collites, nous cultius, calendaris dels treballs del camp, histories escrites i personals del poble, informació sobre pintura i art en general, dels comerços de la ciutat a nivell informatius, informacións d'oficis tradicionals, temes de les tradicions del nostre poble, personatges mes populars del poble, escrits d'opinió,, musicals, informació sobre literatura (d'aportacions nous títols en la biblioteca), sobre floricultura a casa (com adornar tots els balcons del poble cada epoca del any, per exemple), de cuina tradicional, de salut, noticies socials, temes d'educació escolar, associacions de veïns dels tots el barris, queixes i suggeriments, de qualsevol col·lectiu de la ciutat, de naixements i defuncións, podria ser, no?, seguisca qui seguisca, de qualsevol tema sense embuts , informació interessant i de temàtica en general,
Clar que açò seria posar imaginació i treballar, esta gent ni té ni sap una cosa ni l'altra

salutacions - ni dona ni rossí

2 comentarios:

Valencia Historica dijo...

Era pura propaganda electoral antes y lo es ahora, hay gente que no sabe perder...

Anónimo dijo...

Exacte, Kiros. Caldria que fóra un BIM autèntic, és a dir, un Butlletí d'Informació Municipal i no un espai publicitari per als governants de torn amb un parell de pàgines destinades a insultar-se o a parlar de xorrades que poc tenen a vore amb propostes per al poble. Però crec que qualsevol reforma de la revista va a resultar impossible.