lunes, 1 de septiembre de 2008

ELS HABITAGES DE LA DISCORDIA









Article 47 . Tots els espanyols tenen dret a gaudir d'un habitatge digne i adequada. Els poders públics promouran les condicions necessàries i establiran les normes pertinents per a fer efectiu aquest dret, regulant la utilització del sòl d'acord amb l'interès general per a impedir l'especulació. La comunitat participarà en les plusvàlues que generi l'acció urbanística dels ens públics.

................................................

Quan un habitatge és classificada com VPO, tant el constructor/promotor com el comprador reben certs beneficis, en canvi dels quals queden subjectes a certes condicions legals durant el temps de classificació de l'habitatge com VPO. • El constructor es compromet a no vendre l'habitatge per sobre d'un preu màxim fixat per l'administració. Aquests preus solen estar bastant per sota dels preus de mercat.1 A canvi, rep una sèrie de beneficis, incloent el finançament d'una gran part del projecte (fins al 80%) a un tipus d'interès baix.2 En ocasions, l'administració imposa al constructor l'edificació de VPO com condició per a permetre l'edificació d'habitatge lliure. • El comprador obté un habitatge a un preu notablement inferior al del mercat (en ocasions també subvencions econòmiques per a la compra). A canvi, l'habitatge té una normativa d'ús i venda especial: primer, ha de ser el domicili habitual del comprador. Segon, si el comprador vol revendre l'habitatge, el preu està fixat per l'administració, qui a més posseïx dret preferent de compra.

Penses que estes condicions estan en les VPO d’ Algemesi ?



falten pocs dies per a perquè finalitze el termini de adjudicació.

20 comentarios:

Anónimo dijo...

hola comantar solamente que ami me ha tocado por sorteo uno de los pisos y he renunciado a el, por que he encontrado uno mas grande y mas barato. parecer ue no soy la unica que ha renunciado pues las noticias que tengo son que ban a ser muchas las renuncias.
En cuanto a la pregunta si se dan las condiciones expresaadas, dire que no...

Anónimo dijo...

Pedrasa quina opinio tens referent a le vivendes de VPO? Si es que tens alguna opinio d'algo?

Anónimo dijo...

Li tindreu que explicar a Pedrassa que volen dir les sigles VPO...je, je..
I respecte a aquestes vivendes, quan s'acabaran d'una vegada?? Està fent-se més llarg que un dia sense pa.

Anónimo dijo...

Si vens des d'Albalat cap a Algemesí l'impacte dels dos "cagallons" eixos és acollonant...kin poc gust

Anónimo dijo...

Sí, bons cagallons...

Però que me digueu de l'estat d'abandonament/putrefacció de la zona "verda" del polígon de Cotes.

Arbres plantats, assecats i morint-se de asco.
Zona "humedal" amb granotes radioactives, basura i plàstics.
Zona de paseo canino amb una extensió de clots i muntanyetes impassejables amb cardos borriqueros pa donar i vendre...

Vergonya, i més ara que la gent està agafant el bon costum de fer esport aprofitant l'anar i tornar al polígon.... en fí...

Anónimo dijo...

que pensaveu?, que el gall anava a deixar que qualsevol puguera viure en front del seu corral?
per favor, que hi ha classes i classes

Anónimo dijo...

Sense entrar a valorar si els preus són o no (que per suposat que sí) abusius i totalment fora del preu del mòduls d'VPO (per alguna cosa han canviat la qualificació, ja que finalment no són vivendres estrictament d'VPO), només diré que en qualsevol oferta, negociació, o qualsevol tipus de tracte a la vida, no es poden modificar les condicions d'aquest en el període que transcorre des de l'acceptació de les condicions a la signatura efectiva del contracte.

És a dir, i baixant als fets concrets, no es pot publicitar que les vivendes valen uns 17 milions de pessetes més el corresponent IVA, i que quan arriba el moment desitjat d'adjudicació de les vivendes, per art de màgia aquestes vivendes tinguen un preu al voltant dels 25 milions de pessetes.

Ho considere, simplement, il·legal.

ana algemesi dijo...

Esos cagallones que decis son mejores que las casas donde vivis vosotros, y sino, comparar la zona. Estoy segura que muchos de vosotros nunca vais a poder vivir en una de las mejores zonas de algemesi y lo que teneis es rabia y envidia. A mi me ha tocado un piso y estoy haciendo lo posible para quedármelo, pero con mi pareja, porque yo cobrando 800€ no me puedo comprar ese piso ni ninguno, claro, y menos pisos de tanta calidad.

Anónimo dijo...

No se perque teniu tanta rabia contra eixos pisos, si nia que reclamar conters a algu es a l´antic alcalde que ens va vendre la moto de que costarien 100.000€, perque ningu diu res a aixo? Ell no podia saber el preu y va treure un rumor que per lo vist, tots els tontos cregueren. Yo no estic ni apuntat ni minporta res d´aixo, pero estic fart que la gent critique sense tindre ni idea del que pasa a algemesi.Encara que aixo es la gent, comenten sense saber y sense tindre ni idea, es una societat que va seguint els pasos d´uns pocs. QUE POCA PERSONALITAT TENIU!!!!!

Anónimo dijo...

LAS VPO VALIAN 5-6 KILOS MENOS HASTA HACE 3 MESES, (PRECIO MÁXIMO PARA VPO MARCADO POR LA LEY) CUANDO LA GENERALITAT SACÓ UN NUEVO DECRETO ENCARECIENDO EL PRECIO DEL M2 (Y REDUCIENDO UN 50% LAS AYUDAS)PARA AYUDAR A LOS CONSTRUCTORES ( Y A LOS MILEURISTAS QUE??) JUSTO DESPUÉS SE APROVÓ LA VPO QUE CASUALIDAD!!!!. SI SE HUBIESE APROVADO CUANDO TOCABA, Y EL AYUNTAMIENTO NO HUBIESE DEJADO PASAR EL TIEMPO (PORQUE SERÁ??) LOS "AFORTUNADOS" SE HUBIESEN AHORRADO UNA PASTA.
AHORA ESOS KILITOS SE LOS VA A LLEVAR EL CONSTRUCTOR, QUE PAGÓ POR EL SOLAR EL PRECIO DEL ANTERIOR BAREMO DE VPO.
PARA LOS QUE NO TIENEN NI IDEA QUE LEAN UN POCO POR INTERNET (LAS PROVINCIAS, LEVANTE...)
PARA CUANDO LAS PRÓXIMAS VPO?? YO YA ESTOY HACIENDO COLA JAJAJAJA

Anónimo dijo...

ana algemesi: què dius? tas tonta o què?

Anónimo dijo...

Hola! No sé si habeís visitado las viviendas de vpo. Tienen 74.85 m2, en lugar de 90 m2, los dormitorios son muy pequeños, la ventana de la cocina no la puedes abrir, a causa de un pilar. No tienen ni galeria, no balcon. Ya no dan tantas ayudas como antes. El precio ha subido bastante. Es dificil hoy en día que te den un prestamo. No he visto que tenga muchas calidades, pero si algunos defectos....

Anónimo dijo...

NO VOS PREOCUPEU QUE VAN A TORNARLOS A SORTEJAR. NO ELS VOL NI DEU

Anónimo dijo...

Nuevo sorteo de viviendas de vpo, 3 de octubre!! Que fuerte!

Anónimo dijo...

¿Porque no bajan el precio de las viviendas, en lugar de hacer otro sorteo? No tendria que ir nadie a ver el resultado del sorteo ese día.

Anónimo dijo...

Tenemos unas VPO que solo pueden pagar los regidores del PP, que cobran 4000€ al mes.

Anónimo dijo...

Ana Algemesi, preferixc viure en cualsevol altra part d'Algemesi que viure ahi en veïns com tu. Per cert mirant-ho be son les afores del poble.
I l'antic govern no va fer correr ningun rumor fals, sols que l'alcalde s'ha esperat a que per lley pujaren els preus de les vivendes de VPO ( vivenda de proteccio oficial, per a que Pedrassa ho entenga) per adjudicar-les, si ho havera fet abans tendrien que haver-les posat al preu antic que rondava els 17 milions de les antigues pesetes, aixi que avans de criticar hi ha que informarse.
Gracies.

Anónimo dijo...

Sólo un aspirante acude al sorteo de las vpo que se ha vuelto a realizar hoy. Me imagino que se habran dado cuenta que a los jovenes de Algemesi ya no les interesa esas viviendas y se las pueden quedar.

Anónimo dijo...

Hemos sido la verguenza nacional gracias a la incompetencia de nuestro ayuntamiento

Anónimo dijo...

per cert no heu sentit les declaracions de l'alcalde (Ribera TV i Berca) fa unes setmanes sobre la construcció esta legislatura de 2500 VPO's?? este tio està mal del cap o ens pren per subnormals?? si no ha pogut vendre ni 10 qui collons en construirà 2500??

lo de pujar-les de 17 a 25 quilos és l'atraco del segle. q se les mengen... o que s'ajusten al mercat