jueves, 16 de octubre de 2008

EL XIC FADRI






La contaminació: pol·lució atmosfèrica deguda als gasos emesos pels vehicles en les ciutats i altres contaminants, com la humitat i els canvis de temperatura, són les principals causes de deteriorament de la pedra i altres materials de construcció.



A part de fer-li dany al medi ambient i a la salut de les persones, la contaminació també pot fer-li dany a les edificacions, als monuments, o estàtues a l'aire lliure, així com a altres estructures urbanes. Els químics continguts en la contaminació de l'aire acaba amb materials com: la pedra arenosa, pedra calcària, morter, i materials diversos. La pluja àcida dissol les pedres, i origina clavills sobre edificacions.


La notícia que ix hui en la premsa referent als clavills sorgits en el nostre singular campanar eren d'esperar, una per que el temps no perdona, i el xic fadrí es fa major i una altra per que la contaminació deteriora el vell campanar .
Amb el temps, no podem fer res, passa i passa, però amb la contaminació si que podem. Si no eradicar-la, almenys reduir-la.

Els edificis i monuments també es deterioren per la contaminació acústica, sols recordar que l'anterior Corporació trau de la plaça Major les tan famoses mascletades de les nostres festes. Per dos motius, un per seguretat i l’altre per contaminació acústica. Igualment va reduir el pas de vehicles pel centre de la ciutat pels mateixos motius. Es plantaren arbres en els nostres carrers per a eliminar part de la contaminació. Altre tan, es va reduir les altures en els edificis del centre així com altres actuacions menys rellevants , que intentaven en mes o menys mesura disminuir la contaminació i l’amuntegament de vehicles i persones.

Solució al problema de l'actual Corporació :

1a.- Talar els arbres de gran port de la majoria dels carrers

2a.- Facilitar el tràfic d'entrada cap al centre pel carrer Lluís Vives

3.- Continuar amb les mascletades en la plaça Major , mascletades que de vegades tenen molta pólvora, perquè faça mes soroll.

4t.-Demolir part del parc Salvador Castell, obrint autopista cap al carrer Figueres


¿Són estes les mesures per a acabar amb els problemes?. No solament cal reparar el que es trenca, més be, cal intentar no trencar i ficar sol.lucions preventives.

7 comentarios:

Anónimo dijo...

No crec que els "amics" del PP hagen començat una campanya a propòsit per a augmentar la contaminació. Però no deixa de ser significatiu que les prioritats d'aquest equip de govern tinguen com a conseqüència una degradació tan evident del respecte al medi per part de qui més deuria cuidar-lo. Esperem que tot canvie i prompte.

Anónimo dijo...

esta clar que no volen que caiga pero... si cau farem pisos

Anónimo dijo...

la incongruencia es la de sempre, el regidor de de medi ambien en els plenaris no para de dir ciutat saludable i sostenible, pero les actuasions de la seua regiduria dixen mol que fer, ara el jardi amb la entrada de vehicles per el carrer figueres per dabant de l'esglesia, lo que diu el comentari de les mascleates es una veritat com el campanar, les mascletaes de les ultimes falles foren apoteosiques i pensaba que trencaben els cristals de la perfumeria Prieto. No nia novia que no tire traca, ara el SR. Alcalde com si tinguera accions en les pirotecniques tot acaba en traca i fum

Anónimo dijo...

Volem una ciutat sostenible i que estiga en contra del canvi climàtic no ajudant a incrementa-lo

Anónimo dijo...

molt drastic et veig,
demolir el parc? fer una autopista fins al carrer figueres?
Aixo es tindre mesura! si els motius son el estalvit d'aigua i milloralo benvingut siga no creus? aixo no ens ajudaria a ser una ciutat mes sostenible con tu dius

Anónimo dijo...

dema dissabte tots almercat


SALVEM EL PARC

NO AL DESPILFARRO


posa la teua signatura

Anónimo dijo...

peatonalitzem el centre ja!! no als cotxes per la plaça major!!