jueves, 31 de julio de 2008

YO TALO TU TALAS EL TALA





Aguirre protege por ley los árboles urbanos y prohíbe su tala y la poda indiscriminada
MARIANO CALLEJA


Tras la polémica del último verano por la desaparición de miles de árboles que tuvieron la mala suerte de crecer en el camino de alguna de las numerosas obras, el Gobierno de Esperanza Aguirre aprobó ayer el proyecto de ley de Protección del Arbolado Urbano, que prohíbe la tala y las podas indiscriminadas. Se trata de la primera norma de estas características que se dicta en una Comunidad Autónoma, que protegerá todos los ejemplares de cualquier especie arbórea con más de 10 años de antigüedad o 20 centímetros de diámetro de tronco al nivel del suelo que se ubiquen en suelo urbano.

Cuando la tala sea la única alternativa posible y el alcalde lo apruebe con el correspondiente decreto, la ley exige la plantación de un ejemplar adulto de la misma especie por cada año de edad del árbol eliminado. Y si la edad no es conocida con un mínimo de certeza, deberán plantarse 50 ejemplares por cada árbol eliminado.

La presidenta regional se mostró especialmente satisfecha con este proyecto, que ya anunció en el reciente debate sobre el estado de la región. El árbol, comentó Aguirre, es el elemento más próximo que tienen los ciudadanos de la presencia de la naturaleza en su ciudad y forma parte de su patrimonio histórico-artístico.
Inventarios municipales


ABC.es

13 comentarios:

Anónimo dijo...

Després de la famosa frase del Sr. Alcalde, perquè volem mes zones verdes amb tant camp que tenim al voltant, sobren les paraules i els comentaris, aquesta és la política d'una ciutat sostenible que tant s'utilitzat en l'ultimo plenari

Anónimo dijo...

Sr. Vicente Ramom, tinc unes masetes en el el balco de macasa plantaes de jeranios tambe estan en preill?

Anónimo dijo...

Del plenari ultim me quede en el gasto de telefono del de la casa de la Juventud.. Edo a qui toques per la nit cuant estas a soles en la casa de la Juventud?..cuidao Edo que es numeros estan registrats i poden saber a qui toques

Anónimo dijo...

q cuans sa gastat el xicot?

Anónimo dijo...

unes 140.000 de les antigues pesetes 850 euros aprox.

Anónimo dijo...

A mi em sembla fortíssim que hagin tallat els arbres del carrer passeig, perquè havíen crescut bé, rectes, no molestaven gaire a ningú... Però clar, cal destrossar el que s'hi veu per tal que semble que s'està fent alguna cosa des de l'ajuntament... I els arbres els va plantar el PSOE!! Fora arbres!!
Ara plantaran eixos tarongers escarrancits que tenen totes les malalties del món: tristesa, minador, el poll... perquè ningú els cuida com toca...
I és de veres, per a què zones verdes si la casa de l'alcalde ja té jardí?? Ains, rojos que sois unos rojos, pedís mucho!!

Anónimo dijo...

Doncs jo crec que estos tios són uns incompetents, però vistos els plenaris, els senyors del PSOE em fa a mi l'efecte de que no fan els deures. Deurien papar-se'ls i semblen germanetes de la caritat. A més, totes les preguntes que fan tenen immediata resposta per part del PP, deurien ser capaços d'anticipar-se a les possibles respostes abans de fer el ridicul.

Anónimo dijo...

Una vegada em va dir un biòleg que els arbres tenien 3 funcions molt importants:
- proporcionaven sombra,
- proporcionaven fresqueta a l'estiu,
- ajudaven a descontaminar l'ambient.
Ara resulta que em tallen els arbres aquests,... què els molestarà? total per acabar ficant tarongers bords que no fan ni sombra.
I prepareu-se que els següents seran els del Parc,... i si els lleven jo no pense pensar pel parc, perquè en estiu sense arbres no es pot ni estar.
Total, d'ací 3 anys tornarà a eixir el PP i sinó ja veureu, ja.

Anónimo dijo...

Aquest mati he recordat que el meu avi en contava quan jo era xicotet, que els arbres i les plantes tambe ploraven, hi ara he entes perque els arbres ( els pocs que ens queden al nostre poble)quan s'acosta l'estiu ploren perque saben qie Vicent Ramos i els seus boys els van a tallar i quan u veu perillar el seu coll, malgrat siga un arbre es precis que plore si el van a matar.
Quina llastima d'arbres i de govern.

Anónimo dijo...

Nota de prensa Grupo Municipal del PSPV-PSOE


El PP reanuda la tala de árboles y declara la guerra al Bracchititon

No contentos con la anterior tala de árboles del año pasado, el gobierno municipal del PP de Algemesi ha reiniciado la tala de árboles urbanos. Esta vez le ha tocado el turno a las calles Lluis Vives, San Josep de Calasanç y Jovellanos , Montaña, desconocemos cuales serán los siguientes.
El concejal de Medio Ambiente, al término de la Comisión informativa, y casi con un pie fuera de la sesión, sin dar más información, comunicó que se iba a proceder a una nueva tala selectiva de algunos árboles. Pero la realidad es que la entrada ha sido a saco, En la calle San Jose de Calasanç no han dejado ni uno, y el mismo camino llevan los otros. Todo ha sido tan rápido que ya no queda rastro del desaguisado.
Mientras hay ayuntamientos, incluso del PP ( Madrid) que , desarrollan normativas de protección de los árboles urbanos, el de Algemesi , con la boca llena de sostenibilidad se dedica a la tala indiscriminada de los árboles urbanos.
Evidentemente la música no acompaña a la letra en la gestión del concejal de Medio Ambiente de Algemesi.

laisservivre dijo...

Caldria que començàrem a voler pensar en una CULTURA DE L'ARBRE, repetisc CULTURA DE L'ARBRE, perquè sabeu que cultura vol dir cultiu, i nosaltres no la tenim perquè pensem que amb palmeres i tarongers ja ho tenim bé. Del contrari, ja veiem, passa el que ens passa, que començant pels de dalt, i acabant pels del carrer, que també trenquen els arbres quan van ebris (alguns joves en cap de setmana per les nits), ningú no els estima. Però el que més ens ha de preocupar és el fet que alguns dels que manen manifesten que els arbres són per a decorar, i també diuen que si els tallen és perquè la gent protesta perquè està farta d'agranar les fulles que en cauen, o que la gent protesta per por que hi pugen i entren a les cases per les finestres.
Crec que això són excuses i que sempre ho paguen els mateixos, els que no poden articular paraules, els dèbils, els arbres, que són l'única herència factible que els podem deixar als nostres fills, que de pòrlam ja s'encarreguen alguns que no en falte.
Crec que ens cal posar-nos les piles i començar a pensar, ho dic seriosament, en una cultura de l'arbre, de respecte als arbres en general, de l'arbre com a ésser vegetal viu que ens dóna la vida, que ens dóna la vida, sí, encara que alguna vegada la força del vent els puga tombar i ens fa destrossa. Cal córrer eixos riscos, sempre ha estat i serà així. I si així ocorre, cal pensar també que l'home també en té la culpa, perquè ha estat l'encarregat de carregar-se'ls, i no sempre, com ocorre a l'Amazones, per poder plantar. I carregar-se els arbres vol dir carregar-se un fre contra els forts vents que assoten les poblacions humanes arreu.
Podríem seguir dient i donant raons més, però seria massa llarg per al lloc on som.

Anónimo dijo...

https://sites.google.com/site/nopleguem/

no pleguem dijo...

https://sites.google.com/site/nopleguem/