martes, 24 de noviembre de 2009

DOMENÉC GAMIETA


El dret a la lliure expressió és un dels més fonamentals, ja que és essencial a la lluita per al respecte i promoció de tots els drets humans. Sense l'habilitat d'opinar lliurement, de denunciar injustícies i clamar canvis - l'home està condemnat a l'opressió.Per aquestes mateixes raons, el dret a la lliure expressió és un dels més amenaçats, tant per governs repressors que volen impedir canvis, com per persones individuals que volen imposar la seva ideologia o valors personals, callant els altres.La lluita per la llibertat d'expressió ens correspon a tots, ja que és la lluita per la llibertat d'expressar el nostre propi individualisme. Respectar la llibertat dels altres a dir qualsevol cosa, per més ofensiva que la considerem, és respectar la nostra pròpia llibertat de paraula.

La veu, millor dit les paraules del Bloc Doménec Gamieta han estat retirades d'un espai que tot i no ser físic en les tres dimensions, ha estat per la seva dimensió una finestra oberta a les a les opinions de diferents sectors de la població.
No és la primera vegada que fan callar les veus discordants, són pràctiques habituals de partits totalitaris que s'omplen la boca amb la paraula democràcia, No és la primera vegada ni l'únic lloc.

Des d'aquestes línies esperem que tot retorni a la normalitat i que el bust, la veu i les paraules de Gamieta tornin al lloc d'on mai haurien d'haver sortit LA TOLERÀNCIA

11 comentarios:

Anónimo dijo...

No sé qui és l'autor de l'article. Però tens més raó que un sant. La censura i la intolerància són coses que deurien haver desaparegut fa molts anys d'aquesta societat. Si hi ha algú darrere d'eixa boca emmordassada, li dic que deuria sentir vergonya. Com persona i com a ciutadà. No respecteu res.

Anónimo dijo...

A l'anterior anònim, li dic un parell de cosetes:

-En primer lloc, vostè és el primer que ha parlat de forma anònima, el mateix que fa Gamieta. No li sembla que es contradeix amb el que ha dit?

-Després, em pregunto quina falta li fa saber qui emet una opinió per tal de poder debatir-la o explicar la seva postura? No és cert que el blog de Gamieta permet de deixar comentaris i debatre els seus arguments? La llibertat d'expressió no està renyida amb l'anonimat. NO volgués pensar jo que fos un membre de l'equip de govern de l'Ajuntament que volgués saber QUI és Gamieta per fer-lo fora del seu lloc de treball en cas que estigués a les seves mans... No vull ser tan malpensat! Fins on m'arriba, la democràcia es basa en la llibertat, i jo sóc lliure de signar o no una opinió que tinc, en cas que la vulgui fer palesa i fer que la resta hi pense. Per començar, els vots que emetem cada quatre any són ANÒNIMS. Començant per ahí, moltes altres coses.

Altra cosa seria que des de Gamieta s'insultès, s'amenacés i es faltara a l'honor i a la dignitat d'una persona o grup de persones. Llavors s'hauria d'emprendre una investigació legal per tal de saber qui hi ha darrere prèvia denúncia.

Fins on conec, no és el cas. Només que un alcalde i el seu equip de govern han de veure escrit i a ulls de tothom les seves vergonyes... Si no els hi agrada, que no les llegesquen, però GAmieta té el seu dret a emetre les seues opinions, de forma anònima o no, sense faltar a la llibertat de cap altra persona.

I no signe perquè tinc el dret de no fer-ho. FAltaria més!

Anónimo dijo...

Jo crec que la gent no diria tantes veritats si tingeren que signar, tambe es cert que en anonim se cubris que vol difamar,
pero tot i aixo, el politcs, saben a que se exposen, sobre tot, cuant existis algun motiu, per xicotet que siga.
Gracies als anonims, se saben mes de cuatre coses i si entre ises coses es clava alguna mentira, aixo mos fa ser mes garvellaors
i si, jo tambe soc anonim

Anónimo dijo...

"Quan emmudeixen els homes, parlen les pedres". Aquesta última cita, que procedeix de l'Evangeli de Sant Lluc (XIX. 39-40), fa referència al clam del inanimat, de la natura, quan la gent i els pobles callen, per covardia o comoditat; quan obliden els seus valors essencials, siguin aquests les seves arrels culturals, la seva autoestima o l'obligació de defensar els interessos socials col.lectius. No és aquesta la primera vegada que Martí Domínguez parlava d'aquestes qüestions: el 1956, després de la gravíssima gelada dels cítrics, ja havia posat sobre la taula del debat aquest escàs reconeixement de l'aportació valenciana al valor productiu nacional, alhora que es qüestionava si València havia d'afrontar les falles amb gest adolorit, amb beneita i resignada acceptació o amb una gallarda actitud de vigilància dels seus interessos

Anónimo dijo...

Comentari d’un veí que ha utilitzat l’ecoparc....

Avuí he anat a l'ecoparc per tal de tirar un munt de paper que tenia a casa i la meua sorpresa ha estat quan l'operari m'ha preguntat si sabia que tenia que donar el meu DNI a l'entrar a l'ecoparc. Malgrat tot , com que és un empleat i compleix el que li manen, li he donat el meu DNI, del qual ha pres nota.
Es gros açò, que els qui gastem l'ecoparc i ens preocupem de reciclar i no tirar al fem allò que és reciclable, ens demanen el DNI.
Com que no sé si açò és legal o no i no sé tampoc amb quina finalitat gastaran el meu nº de D.N.I. a l'Ajuntament, m'agradaria denunciar aquest fet on corresponga.
Si algú em pot dir quin/a regidor/a de l'Ajuntament ha donat aquesta ordre que m'ho diga, li ho agrairia moltíssim.

Es aquesta la forma de promocionar que es recicle???

Anónimo dijo...

todo escrito anonimo que no este firmado y que se haga responsable de lo que publique para mi no tiene ningun valor y por lo tanto no le hago ningun caso y lo ignoro .soy un seguidor del domenec desde hace tiempo pero de unos meses hacia aqui entrar en el blog del domenec era entrar en un blog que solamente sabian insultar que si el alcalde es ... que los concejales ... que las constructoras .... que los del casino .... que las fotos con os diputados ... que la procesion de la mare de deu ....y etc,etc,etc,
estoy seguro que la chuleria de criticar e insultar en vez de ser anonimo fuese firmada la mitad de insultos no se harian y por supuesto estan en su derecho de la libertad de expresion pero que yo sepa la libertad de expresion no es ir por ahi metiendote en la gente.
aproposito claro que cuando votamos es un voto anonimo y secreto pero que quede claro que si algun voto fuera acompañado de algun insulto u otra cosa desagradable en contra de alguna persona seguro que ese voto quedaria nulo.
por lo tanto tenemos derecho a nuestra libertad pero siempre tenemos que saber hasta donde podeos llegar sin rebasar la raya

Anónimo dijo...

El valor de un comentario anónimo es el mismo que el de una pintada en una pared: nulo. Más teniendo en cuenta que no aparece en un medio "público" de amplia difusión como podría ser el Berca en el que aparecen columnas con la opinión de los partidos mucho más hirientes y visibles que los comentarios en Gamieta.

A mi no me gustarían las críticas sobre lo que hago si las considero infundadas. Pero sea un comentarista anónimo (más vulnerable) o un articulista en un medio de comunicación que vierta su opinión, en ambos casos no son más que eso: OPINIONES. Perseguir una opinión destapa un irreprimible deseo evidente de castigar al que discrepa porque no se tolera. Al final de todo resulta ser eso: un tremendo ejercicio de INTOLERANCIA.

Quién esté detrás de esto puede o no estar de acuerdo con este mismo comentario. Me da igual. Mi opinión es que es un intolerante y un censor. Y si encima está realizando el ejercicio del gobierno, peor me lo pone: DIMITE! En mi opinión mi ciudad no te merece.

Anónimo dijo...

Simplement..........Esta cansat.
Per lo que dia.

Anónimo dijo...

Respecte a l'anterior article sobre recollida de fem: http://www.consumer.es/web/es/medio_ambiente/urbano/2009/11/23/189331.php

Anem sempre al revés que la resta.

Tere dijo...

Vergonya, la gent no sap que dissabtes no passa el camió del fem???
Els diumenges dona por arrimar-se als contenidors...
Almenys, abans, quan trèiem el fem a la porta de casa la gent era conscient de que dissabte no es fa recollida...
En fí, caldrà prendre mesures dràstiques....

A més, sòc l'única a la que li sembla que en general els carrers no estan, ni de lluny, igual de nets ara que abans d'estiu? Hi ha hagut algún retall en eixe aspecte?

Al principi les causes les buscàvem en que era estiu, a continuació que si era setmana de bous, però... ara ja no hi veig explicació, encara que igual sols és que me pareix a mí (paranoia)

Anónimo dijo...

El que hi ha per ahi solt es molt de dictador frustrat que oblida que estem en democràcia i qualsevol pot opinar el que vuiga i com vuiga, tant si es anonimament o identificant-se. Mala sort pels que no han canviat de mentalitat despres de l'any 1978.